Kräkinferno, nej tack.

Jag hör talas om smärre infernon både här och där. Det verkar som om vinterkräksjukan har strandat. Själv är jag fylld till bredden av svalda vitpepparkorn, som en sacco-säck.
08.11.2013 kl. 07:58

Mio å t t a månader

Idag blir han åtta månader. Lagom till dagen sover han 10 timmar i ett sträck och tar sina första kryptag. Han är sällskaplig, glad ock kräsen med maten.

Jag är så lycklig över det här barnet. Också.

05.11.2013 kl. 10:58

Spöken

Kan bero på att det i helgen firades Halloween lite här och där, men i natt vaknade Inez runt 02.30 och ropade på mamma med ynklig röst.

När jag kommer in i rummet säger hon: Mamma, spöken behöver inte öppna dörrar, dom bara flyger. Det blir liksom bara vitt.

Jag vet inte om jag är känslig eller om det beror på att jag var yrvaken, men jag kände en lite rysning gå längs med ryggraden.

04.11.2013 kl. 11:33

Skymningssaga

Blev det någonsin ljust under helgen? Det har känts som skymning hela veckoslutet. Som om morgonen aldrig tog sig, och dagen retirerade till förmån för skymningen och kvällen.

Det tycks fortsätta idag, så ut behöver vi ju inte gå. Då är det väl tur att man kan recensera tre böcker. Inga sysselsättningsproblem här inte.

04.11.2013 kl. 07:43

Det är helg!

Jag tänker helstekt kyckling, ålandspannkaka, urgröpta pumpor.

Jag gör ålandspannkakan på mannagryn. Jag gillar den traditionella krikonkrämen till, men övriga familjen föredrar någon sylt. Men kardemumma ska det vara. MYCKET kardemumma.

01.11.2013 kl. 11:33

Please please Santa

Den heter Bumlingen och skulle passa perfekt ovanför vårt matbord.

30.10.2013 kl. 11:23

Liten stor

Samtal från igår kväll.

Inez: mamma, jag tycker att du har fint hår.

Jag: Oj tack, jag tycker att DU har fint hår.

Inez: Men jag har inte långt hår.

Jag: Men det växer så det knakar nu. Snart kan du ha långt hår, om det är det du vill.

Inez: Jo, det måste räcka över öronen.

 

Jag känner en liten våg av ångest gå genom kroppen. Det är nu det börjar. Jämförelsen med andra.

Älskade älskade barn, jag kommer alltid att finnas två steg bakom dig.

29.10.2013 kl. 16:10

Hög HÖG igenkänningsfaktor på den

24.10.2013 kl. 21:45

Att snöa in

Jag har tendens att snöa in på vissa födoämnen. Tidigare under hösten åt jag naturell yoghurt, pecannötter och flytande honung så ofta tillfälle gavs. Nu är det surskorpor (Hej Birgitta, det heter Finncrisp i Sverige), keso, tomat och Himalayasalt som gäller.

Tack Sanna, för introduktionen <3

24.10.2013 kl. 11:59

Loppisbloggen

Någon med fötter i storlek 36 som är intresserad av att köpa ett par Clarks Originals vinterstövlar? De är så gott som oanvända. Jag har nämligen två par (long story). I butiken kostar dom ca 150 euro. Mina är betydligt billigare.

23.10.2013 kl. 08:36

Höstlovet som gick

Vi har haft besök av Daniels syster med familj, varit mycket ute i det fina höstvädret och tankat D-vitamin. Vi har besökt simhallen och Inez har gjort sin frissadebut.

Nu är ledigheten slut och jag sitter åter framför datorn så fort lilleman stänger sina två blå. Skoluppgifterna har envist fått vänta under höstlovet. En av uppgifterna handlar om det faktum att alltfler unga och unga vuxna mår väldigt dåligt idag. Jag tänker så här:

Kanske finns det en poäng med Jante. Det kanske inte är så långt ifrån zen i allafall? Vad hände med att vara nöjd? Vad är La dolce vita?

Visst ska vi sträva. Alla vill vara något och möjligheterna i dag tycks oändliga. Det kanske är här vi har problemet. Som att det bara är att ta sig i kragen och fixa pusselbitarna. Det om något skapar ångest. För självklart är vi ansvariga för våra liv. Men man påverkas av yttre omständigheter. I det finns ingen skuld. Det är så det är.

Jag unnar andra lycka för deras lycka står inte i paritet med min egen. Men jag förstår. Jag vill också lyckas.

Vad det nu innebär.

 

 

21.10.2013 kl. 09:25

Apa också!

Mio konstaterades igår med den andra öroninflammationen inom 2 månader. Får han en till inom ett år från den första, blir det eventuellt tuber. Inez har haft en ENDA öroninflammation under sina 3 år. Den hade hon när hon vara runt 2 år. Läste på om öroninflammationer igår. Att vissa drabbas ofta och andra inte, går tydligen inte att förklara. Men en teori verkar vara, att det kan bero på örats struktur. Då kanske det också är rimligt att tro, att genetiska faktorer spelar roll, eller? Daniel har nämligen också haft många öroninflammationer som barn. Tuber, sprucken trumhinna och fan med mor sin.

Hur som helst, så är det ett jävla skit. I natt har killen vaknat fem gånger, gallskrikande. Tydligen lättar det när han får komma upp, för han somnar igen. Inom 1-2 timmar har trycket i örat ökat igen och han vaknar gallskrikande. Att sånt. Och vi som precis började få ordning på nätterna.

Dagtid är han så här glad.

 

 

18.10.2013 kl. 09:06

Miljonerna

I natt när det förkylda barnet höll mig vaken, låg jag och tänkte på mannen i Stockholmstrakten som vann 150 miljoner kronor.

Det går ju inte ens att föreställa sig hur mycket pengar det är och jag blir ju lite lagom avis. Det blir väl alla.

Och så tänker jag den klassiska tanken – vad skulle man göra om man vann så mycket pengar?

Jag skulle nog fortsätta jobba. Man skulle såklart kunna ägna sina dagar åt välgörenhet och ideella uppdrag – men det är ändå viktigt tycker jag, att fylla en funktion i samhället och inte bara glida runt och göra inget liksom.

En sak som jag vet: Jag skulle köpa mig ett hus. Ett hus vid havet där jag kan sitta och stirra ut mot horisonten, där vindarna är varma och turkosa och där livet går sakta. Dit skulle jag åka så ofta jag kunde. Och ett fritidshus på Öland skullde det nog få bli. Definitivt.

Jag skulle köpa en textilfabrik i ett fattigt område, i säg indien där barnarbete är vanligt. Där skulle barn och vuxna få jobba. Barn med ofarliga saker under översyn av vuxen på förmiddagen och på eftermiddagen skulle de få undervisning och när dagen är slut skulle de få sin lön. Det skulle finnas sjuksköterska och matsal med frukost, lunch och matlådor att ta med hem till hela familjen. På så sätt kunde barnen både bidra till familjens försörjning och få undervisning och annat viktigt.

Sen vore jag nog ganska nöjd. Jag skulle resa mer, äta mer på restaurang. Jag skulle spara så jag tids nog kunde köpa lägenheter till mina barn och ge dem pengar så de inte behövde låna till utbildning.

Ja – ungefär så.

Vad skulle ni göra med 150 miljoner kronor?

15.10.2013 kl. 07:26

Sing Hallelujah (som Dr Alban skulle säga)!

MIO HAR SOVIT HELA NATTEN! TVÅ NÄTTER I RAD!!! Inte ett knyst har vi hört från hans rum.

Hej livet!

 

 

07.10.2013 kl. 10:09

Ur barnamun

Inez trillade och fick ett ytskrap på tum- och pekfinger. Alarmet gick, och plåstret åkte fram. Jag plåstrade tummen och pekfingret. Då ville fröken ha plåster på alla fingrar plus ett i handflatan. När jag plåstrat det femte fingret sa jag: Inez, är inte det här lite överdrivet?

Nä, det tycker jag inte, svarar barnet självsäkert.

Nähä.

30.09.2013 kl. 18:04

Kategorier

Senaste kommentarer

03.06, 21:59Fiilisen av Helena S
21.05, 12:05Working mum av Mia
21.05, 12:03Working mum av
21.05, 10:01Working mum av wonderland